Mkhondo House Company Cup

0
153

Mkhondo House is a small independent school in Piet Retief.

In order to raise funds to keep the school operational after an extremely difficult time due to the Covid 19 pandemic, it was decided to initiate the inaugural MH Company Cup Golf Tournament. The idea was that different companies play for the impressive Company Cup trophy. This tournament will be held every year.

24 Spanne het ingeskryf om deel te vorm van hierdie nuwe geleent-heid om as kampioen-maatskappy gekroon te word. Elke span moes ook in hul maatskappy “kleure” meeding wat bygedra het tot ‘n baie kleurvolle en genotvolle dag. Drie bekende sangers, Dewald Dippenaar, Anton Botha en Nic Stevens het as gaskunstenaars opgetree om nog meer aansien aan die geleentheid te gee.

The course was in immaculate condition and the Piet Retief Country Club must be applauded for being such a great host. All the players agreed that the playing conditions were conducive of the good play that was exhibited.

Many of the sponsors had “wet holes” all around the course which helped reducing thirst and fatigue during this very warm day. A brand new Haval Jolion, donated by Stucky Motors, was up for grabs for a hole-in-one on the short par 3, 4th hole. Many people came very close, but unfortunately, no one could hit that elusive shot.

Many other prizes could be won on the course and the winners were:

Longest drive (9/18) – David Coetzer (Kruco Cooling)

Longest Putt (3/12) – Estian Smit (Stucky Motors)

Nearest to the pin (4/13) – Wimpie Bruwer (WimSaw)

Nearest to the pin (2/11) – Wimpie Bruwer (WimSaw)

Nearest to the pin, 2nd shot (8/17) – Andries Masina (Simunye)

After a very long day, excellent golf, great entertainment and healthy rivalry, all were winners. The sponsors really opened their hearts and all the players received an abundance of prizes. But there could only be one recipient of the Mkhondo House Company Cup. PanSolutions was the first-ever winner and has to return in 2022 to defend the title of the Champion Company of 2021.

1st: PanSolutions –  102 points (Marinus Snyman, Rudy Boonstra, Dirk Swanepoel, Leonard von Kleist

2nd: Kruco Cooling – 102 points

3rd: Simunye – 101 points

4th: Reid Timbers 100 points

5th: TWK Versekering – 100 points

Baie geluk aan PanSolutions en al die ander spanne. Kompetisie was sterk en soos die uitslae aandui, was die spanne baie na aan mekaar.

Eugene Nel, organiseerder, wil graag elke liewe borg en speler bedank vir hul bydrae ter stywing van die fondse. Elke bydrae, groot of klein, sal aangewend word om die skool deur hierdie moeilike tye te help. Waar die skool staatmaak op betaling van fondse deur die ouers, was daardie betalings minimaal sedert Maart 2020. Elke onderwyser verdien vermelding, omdat hulle na gedeeltelike minimale salarisse, steeds hul roeping eer en die leerders bystaan.

Berig ontvang van Mkhondo House