Home Local News Asseblief help ons

Asseblief help ons

Die CMR help wie hulle kan, waar nodig, regdeur die gemeenskap. Hulle hulp is nie net gebonde aan die lede van ’n spesifieke kerk of ras nie.

Met die begin van die landswye inperking het die aantal families wat hulle help gestyg van ’n gemiddelde 23 voor die inperking, na 146 kos-pakkies in April, 219 in Mei, in Junie was daar 123 kos-pakkies uitgedeel en 116 in Julie.

Ongelukkig is die voorraad waarmee hulle gesinne kan help amper klaar. Alhoewel hulle hulp van die staat af ontvang, dek dit nie naastenby al hulle onkostes nie. Die hulp van die staat is ook nie altyd betyds vir wanneer hulle die kospakkies moet opmaak nie.

Die CMR maak meestal staat op die skenkings vanaf die gemeenskap en plaaslike besighede. Hulle waardeer opreg al die hulp wat hulle ontvang.

Die instansie het tans ’n groot behoefte vir winters-klere vir babas en kinders, mansklere in kleiner groottes (30, 32 en 34), nie-bederfbare kos asook vars groente/vrugte  vir hulle kospakkies. Skenkings van skoonmaakmiddels, toiletware en wasgoed koekieseep is ook broodnodig aangesien daar eer-der kos gekoop word vir die ekstra kospakkies as skoonmaakmiddels.

Al het die klere wat jy uitgooi ’n gaatjie hier en daar, maak dit nie saak aan die wat dit nodig het nie. Daar is ook ’n groot nood vir winterskoene.

Ongelukkig is die kruidenierswaentjie wat in ’n plaaslike winkel was, verwyder. Gemeen-skapslede kon items hierin plaas op pad uit die winkels uit. Al het die skenkings in die waentjie nie na veel gelyk vir sommige nie, het dit ’n groot verskil gemaak aan die inhoud van die CMR-kospakkies.

Baie wil weet hoe hulle kan aansoek doen om hulp vanaf die CMR? Die kantore kan gekontak word op 017 826 3422 of Marlene: 071 494 1106 of Elrie: 082 329 5421. ’n Lys met belang-rike inligting moet voltooi word. Baie mense huiwer om die inligting te gee, maar dit is nodig om te verseker dat daar soveel moontlik mense gehelp kan word en dat die pakkies werklik na ’n behoeftige gesin toe gaan. Daar word ook met ander instansies bevestig of die aansoeker nie reeds vir hulp gaan aanklop het by hulle nie.

Die inlig-tingvorms  verseker dat die CMR soveel gesinne as moontlik kan help.

Dis duidelik dat die personeellede van die CMR ’n passie het vir dit wat hulle doen. Hulle gaan uit hulle pad uit om lede van die gemeenskap te help waar hulle kan en om te verseker dat families bymekaar bly en nie uitmekaar moet gaan as gevolg van ’n tekort aan basiese benodighede nie.

- Advertisment -

Latest Excelsior News

Overflowing drains a health concern

It is shocking to see how many sewerage drains in Piet Retief are overflowing. Some of these drains have been overflowing for quite some...

A Women’s Month treat

On Thursday morning 27 August, the ladies who work at Best Home and Electric in Mkhondo were treated with a delicious cake to celebrate...

Dagga bust of R900 000-00

On Wednesday 26 August members of the Mkhondo SAPS, as well as a member of the Mkhondo Traffic Department conducted a roadblock on the...

Medical waste in public area

A concerned citizen of Mkhondo recently visited the Excelsior News to report, what he had assumed to be, medical waste which was found in...

Learners receive necessary donation

On Tuesday 25 August, 140 learners of Thathukusa Primary School in Panbult received a necessary donation from the Department of Public Works, Roads and...

Two officials involved in fatal accident

The Mpumalanga Department of Education has learned with shock the news of the passing away of two officials of the Gert Sibande District, who...