Local accidents claim the lives of two during the Easter Weekend

Local accidents claim the lives of two during the Easter Weekend. The accidents reported below were given through to Excelsior News by Mr Anton Nortje, Head of the Fire and Rescue unit of Mkhondo.

For more information he can be contacted on 079 872 8989. On Tuesday, the 16th of April, around noon, on the Paulpietersburg road, a truck tried and failed to overtake another truck. He could not build up enough speed and tried to go back behind the truck driving in front.

Read: Easter Weekend Bus Accident

This resulted in him colliding with the back side of the truck in front. The driver of the truck in front lost control, swerved into the oncoming lane and collided with an approaching vehicle on the other side of the road. Luckily only one minor injury was reported.

It was reported that on Wednesday, the 17th of April, at about 07:40, a minibus taxi transporting schoolchildren lost control after a tyre burst, five minor injuries were reported. On Friday, 19 April, at 18:10 a car turned in front of a taxi and caused a collision on the corner of Kruger and Gerhard Bohmer Streets. Although both vehicles had extensive damage, only one minor injury was reported.

On Saturday, 20 April, on the Paulpietersburg road, at about 18:17 a truck was hit from behind by another vehicle. According to the driver of the car, the truck was towing another truck and the back lights of the truck were not in working condition. No one was injured in this accident. Unfortunately on Saturday, the life of one was claimed on the Wakkerstroom road, after a car lost control and rolled.

This incident is still under investigation and no other information has been given. Our condolences to the family of the deceased. On Sunday, the 21st of April, at about 07:40, the brakes failed on a truck containing dangerous acid. This happened in Mark Street, fortunately the acid did not spill and the situation was quickly resolved and no one was injured.

The life of one more was claimed after a taxi drove into a bridge on Kruger Street. Only two people were in the taxi. The survivor is in critical condition. No other information was given and the case is still being investigated. This accident also happened on Sunday, the 21st of April.

Skade aan eiendom na voertuig deur muur jaag

Op Dinsdag, 12 Julie 2016, het daar ’n vragmotor deur die heining en tuin van inwoners van Piet Retief se eiendom gery en op Goeie Vrydag, die 19de April 2019, het ’n voertuig wéér deur hulle nuutgeboude muur gery.

Die insident het op die hoek van Marken Residensiestraat, om 04:45 plaasgevind. Niemand is beseer nie, maar daar is groot skade aangerig. Volgens die eienaars het die skuldige party/e weggejaag voordat hulle kon sien wie dit was of met watter voertuig die persoon gery het.

Skade aan eiendom na voertuig deur muur jaagDit beteken dat die eienaars wéér self die onkostes van die beskadigde muur moet dra. Die eienaars is gefrustreerd en oorweeg dit om reuseklippe op die hoek te pak om te keer dat so iets weer gebeur.

Hierdie oplossing sal verseker dat voertuie beskadig word eerder as wat die inwoners elke keer moet opdok wanneer iemand deur hul omheining jaag en boonop dan die ongelukstoneel verlaat sonder om skuld te erken of bereid is om finansieel by te dra en die skade te herstel. Onder kan die skade aan die nuutgeboude muur gesien word.