Padhardloopnuus – nóg ‘n Comrades, nóg voorspoed, nóg teenspoed
Padhardloopnuus – nóg ‘n Comrades, nóg voorspoed, nóg teenspoed

Padhardloopnuus – nóg ‘n Comrades, nóg voorspoed, nóg teenspoed –   And so be it – some days are indeed diamonds and some days are indeed stone!

Sondagoggend vroeg, daar voor die stadsaal in Pietermaritzburg, was toe glad nie so danig koud nie, maar Chariots of Fire, die haan se gekraai en die kanonskoot was wel vreesaanjaend genoeg.Met Japie de la Rosa en Charl Prinsloo, wat vanweë ongesteldheid, nie kon wegspring nie, terwyl Lucky Leza, Sheldon Hallis, en Kochrisbus Stapelstanderberg nie die paal kon haal nie, het daar darem vyftien oorgebly om die Assegaai-vaandel met durf en daad, met trots te dra. Laat waai, Assegaai!

Our fifteen triumphant conquerers finished as follows: Richard Nhlabathi – 08:18:10; Bill Rowan medal (winner of the Hans Walter Boshoff trophy plus R2 000-00), Xolani Ngema – 08:59:03; Bill Rowan medal, Laiken Pretorius – 09:02:30: bronze medal, Pritchard Hlatswayo – 09:06:55; bronze medal, Carl Schunke – 09:25:11; bronze medal,Werner Peters – 09:37:05; bronze medal (ten starts ten finishes – welcome to the Green number club), Jan van Vreden – 09:37:05; bronze medal (31 starts, 31 finishes …), Muzi Khumalo – 09:54:34; bronze medal, Francios Ludick – 10:13:15; bronze medal, Johan Greeff – 10:20:15; bronze medal (eerste poging, eerste medalje en wat nou?), Tes Lundie – 10:43:44; bronze medal, Marne Prinsloo – 10:46:19 – bronze medal (eerste poging, eerste medalje; van hoeveel?), Leonie Vink -10:46:20 bronze medal, Claudine Klingenberg – 11:09:17 (Vic Clapham medal) and Johannes Zulu – 11:57:54 – Vic Clapham medal.

The fact that those who did not start and those who started but did not finish (a DNF against one’s name is likely to haunt one forever) are men, while all five our ladies started and finished, probably raises more questions than answers. Perhaps the upcoming Father’s Day will contribute to the soothing of the pain of badly bruised egos. Op die spreekwoordelike keper beskou, bly padhardloop tog maar lekker; en die Comrades ‘n groot gelykmaker. Tot wederom.