Huis Immergroennuus

Huis Immergroennuus
Welcome to Mrs C. Keightley

Die afgelope week het die inwoners van Huis Immergroen die geleentheid gehad om ’n nuwe inwoner te verwelkom, maar ook om afskeid te neem van ’n bekende gesig in die gemeenskap van Piet Retief.

A warm hearted welcome to Mrs C. Keightley who is now a permanent resident at Huis Immergroen. May your stay be full of joyous moments and may you feel right at home! Huis Immergroen het op Woensdag, die 22ste Maart, besoek ontvang vanaf Yolande Boshoff. Yolande het kom afskeid neem van al die lief en dierbare mense van Huis Immergroen wat haar na aan die hart lê.

Sy en haar gesin gaan eersdaags verhuis en sy het die inwoners bederf met heerlike kolwyntjies om totsiens te sê. Die gemeenskap van Piet Retief wens vir Yolande en haar gesin alles van die beste toe! Op Maandag, die 27ste Maart, is die bejaardes wéér bederf deur Helpende Hand se dames wat vir hulle die oulikste waslappies en Paaseiers gebring het.

Alhoewel daar soms “skelm” aan die lekkernye gesmul word (vernaam deur diegene wat diabeties is) word kuiergeleenthede soos hierdie altyd verwelkom. Baie dankie vir almal se belangstelling en spontane besoeke. ’n Kort grappie om hierdie week se verrigtinge op ’n glimlaggende noot af te sluit.

Oom Piet en tannie Sannie is woonagtig in ’n oue-tehuis, maar geniet steeds die lewe en hou daarvan om so nou en dan speletjies te speel. Een oggend ry tannie Sannie met ’n stink spoed deur die gange in haar rolstoel. Oom Piet kom by sy kamerdeur uitgeloer en stop vir tannie Sannie: “Waar is jou lisensie?” vra hy haar, terwyl sy vinnig ’n klein grimeerspieëltjie uit haar sak haal en vir hom gee. Oom Piet giggel en gaan terug in sy kamer in.

‘n Kort rukkie later, kom tannie Sannie weer verbygejaag en oom Piet stop haar weer. “Waar is jou dokumentasie om só te mag jaag?” vra hy haar en vinnig gee sy vir hom ’n Pick n Pay slippie. Wéér, lag oom Piet te lekker en draai om in sy spore. Met die derde keer wat tannie Sannie verbyjaag, hardloop oom Piet reg voor haar rolstoel in – dít met ’n glas water en ’n strooitjie byderhand.

“Ag nee Piet, ek wil asseblief nie wéér in die pypie blaas nie”, sê tannie Sannie – met ’n reu-seglimlag op haar gesig! Om oud te word is onvermydelik, maar ’n mens kan sekerlik kies om jonk van gees te bly al is jy reeds 80!