Road Running News
Road Running News
Depending on prevailing circumstances and how such circumstances are approached, it can either be said that it is only the end of March or that is already the end of March.

It is only the end of March and the Easter Holidays have come and almost gone. It is already the end of March and it is a mere 8 weeks to the 2016 Comrades Marathon. Let us, however, first take a few steps back. On 12 March, while some were gutsing it out “om die dam” and others were enjoying a long distance club run to the farm Warmbad, Dr Herbert Nxumalo excelled when he completed all three legs of the Kosmos 3-in-1 in the Secunda area.

He accounted for the marathon (42, 2 kilometres), followed by the half marathon (21,1 kilometres) and followed by the 10 kilometre race in respectively 4:57, 2:38 and 1:13. His wife, Mary, proudly completed the 10 kilometre race. Laat waai, Assegaai! Gedurende die afgelope twee langnaweke was dit veral die Assegaaisters wat, onder andere ook wat hulle tye betref, die oog gevang het. Met tye van 4:11 en 4:12 het Claudine Klingenberg en Leonie Vink op 21 Maart tydens die Goldie Marathon te Standerton beide gemaklik vir vanjaar se Comrades-marathon gekwalifiseer. Met sy spogtyd van 3:34 het Sheldon Hallis seker gemaak dat daar voortaan weer deeglik met hom rekening gehou sal moet word.

René (haar eerste halfmarathon) en Johan Greef (die 56 km ultramarathon) na hulle Twee Oseane-ondervinding
René (haar eerste halfmarathon) en Johan Greef (die 56 km ultramarathon) na hulle Twee Oseane-ondervinding

Op 26 Maart en wel daar onder in die Kaap, het Tes Lundie haar negende Twee Oseane Ultramarathon oor 56 kilometer in ‘n werklik goeie tyd van 5:49 afgedraf terwyl René Greef die halfmarathon (haar heel eerste ooit) in 2:30 voltooi het. Johan Greef het die 56 kilometer in 5:23 baasgeraak en sodoende die momentum van sy opmars Comrades toe, verseker versnel. Marius Schoeman het dié ultra in 6:22 op sy kerfstok bygevoeg. On 20 March Laiken Pretorius added another title to her CV when she won the ladies’ marathon during the Willem Boshoff Memorial at Natal Spa (from the resort out towards Vryheid and back) in 3:39.

Werner Peters followed on her heels in another 3:39 while Kobus Stapelberg, Chris Stander and Musa Hlatswayo laboured home in 4:37. Roelof Nienhaber (1:40), Jan van Vreden (1:53), Leana Aslett (1:53) and Marilize Stander (2:01) opted for the relative comfort of the half marathon. Met veral die Loskop Ultramarathon op 16 April as ‘n belangrike stap in die regte rigting, is dit nou eintlik maar net: voorwaarts, Comrades toe!