Trots en mooi in die splinternuwe hempies en pette
Trots en mooi in die splinternuwe hempies en pette
“Been there/ done that and even got a T-shirt and a cap to show.” The grade 3 learners at the Piet Retief Primary School had the annual grade 3 tour to Durban from 18 to 20 November.

Na maande se beplanning en reëlings, het die groot dag eindelik aangebreek en kon die kinders vertrek na Durban! Die leerders het ongelooflik baie pret gehad en op die koop toe sommer nog baie geleer ook. Daar was onder andere hope pret op die strand, ‘n besoek aan Ushaka Marine World en ‘n geleentheid om per boot op die water te vaar.

Hulle het die toer regtig baie geniet en sal die ondervinding nooit vergeet nie. Twee graad 3 leeders, Kate Bekker en Kyra Wentzel, deel hulle ervaringe van die toer soos volg. “On Wednesday the 18th of November, we had an early start but it was definitely worth it as we were on the way to Durban for our grade 3 tour! When we got off the bus, we went to Durban beach. It was so much fun to swim in the sea, building sand castles and looking for sea shells. After the beach outing, we went to Gateway Mall to play some games. It was very exciting to go on the “rides”. The next day we had to wake up early to go to Ushaka to look at the fish. We had so much fun at the aquarium.

We watched the dolphin show and they did so many tricks. We had a lot of fun on the “rides”. The scariest ride for me was the anaconda. That night we had a treasure hunt around the aquarium. It was so scary because the one clue was next to the shark tank. Our wonderful grade 3 tour came to an end with a boat cruise around Durban harbour. I had the best time and would like to thank all the teachers for organising an amazing trip and I will keep those memories with me forever”. (Kate Bekker – grade 3EMR). “Die eerste dag het ons op die strand gespeel en in die see geswem. Die van ons wat braaf genoeg was het ook met die kabelkarretjie gery. Daardie aand is ons “Gateway-Mall” toe en daar het ons arkade-speletjies gespeel. Ons het ”XRider in 4-D” beleef en stampkarre gery.

Die tweede dag is ons vroeg oppad na Ushaka waar die dolfyne toertjies gedoen het en ons meer van pikkewyne geleer het. Die beste van alles was die “super-tube”! Daardie aand het ons in die akwarium geslaap. Wat ‘n belewenis was dit nie om langs die groot visse te slaap nie. Vrydagoggend vroeg, het ons op die Sarie Marais geklim wat ons op ‘n toer om die hawe geneem het. Ons het lekker ontbyt geëet en in die bus geklim om huis toe te kom. Die toer was groot pret! Dankie aan ons onderwysers wat die toer “awesome” gemaak het. (Kyra Wentzel – graad 3D) Die graad 3 onderwyseresse word hartlik bedank vir hulle harde werk regdeur die jaar. Hulle het as’t ware hande gevat en só saamgewerk om van die toer ‘n reusesukses te maak. Thank you very much to Mr Roodt, Mr Alex J. van Vuuren and Mr Japie J. van Vuuren for driving the learners safely to Durban and back.

The grade 3 teachers would like to thank the sponsors for their contributions towards the tour: Mr and Mrs McManus (Nissan), Werner Kleynhans (Pick ‘n Pay), Charka, CMR and the sponsors of the beautiful t-shirts. The children looked great in their sponsored shirts and caps. The teachers say that it is a privilege to be part of a society who really cares a lot. Learners and teachers alike will never forget “Pieties@Durban” 2015! Graad 3-leerders van 2016, maak julle maar reg vir ‘n fees teen die einde van 2016! Dit is elke jaar ‘n onvergeetlike belewenis.